donderdag 26 maart 2015

Snelheden breedband in Europa nog altijd in de elevate - GlasVezel.nu

Vrijwel ieder huishouden in Europa kan toegang krijgen tot een breedband verbinding en steeds meer van deze breedbandverbindingen verlopen by means of kabel en glasvezel. Dat blijkt uit een contemporary rapport van onderzoeksbureau point subject matter. Het bedrijf analyseert doorlopend gegevens van meer dan 5.000 breedbandaanbieders wereldwijd verspreid over 90 landen. Een aantal conclusies uit het rapport:

Hoewel DSL nog altijd de meest voorkomende techniek voor breedband web is, nam het marktaandeel in de afgelopen jaren af van eighty% tot seventy two%. Kabel en glasvezel laten daarentegen een groei zien. Met identify in landen als Lithouwen, Letland en Roemenië is glasvezel - circa 50% van de aansluitingen verloopt daar by the use of glasvezel - erg populair. Het gemiddelde percent glasvezelverbindingen in Europa ligt veel lager: 6%. Daarmee loopt de glasvezeltechnologie nog erg achter op landen in Azië zoals Japan (bijna 70%) en Korea (ruim 60%). In Nederland, België, Hongarije en Malta ligt het aantal kabelverbindingen ver boven het Europese gemiddelde.

Nederland voert samen met Denemarken de lijst aan als het gaat om het aantal abonnementen per hoofd van de bevolking. 41% van de Nederlanders heeft een abonnement op zijn of haar naam staan. Dat percent ligt in veel Oost-Europese landen met circa 20% aanzienlijk lager, zo meldt aspect subject matter.

Snelle internetverbindingen worden steeds populairder in Nederland. Volgens factor theme had in 2014 ongeveer 17% van de Nederlandse huishoudens een abonnement op een aansluiting met een snelheid van meer dan 30 Mbps. Nederland neemt daarmee in Europa na België (22%) de tweede plaats in. Deze verbindingen verlopen met identify by the use of kabel en glasvezel. okayin Letland, Lithouwen en Zweden heeft circa 12% van de huishoudens de beschikking over een snelle verbinding. In landen als Italië, Cypus en Griekenland ligt dit percentage onder 1%.

Wie een ultrasnelle breedbandverbinding (one hundred Mbps of hoger) wil, is volgens factor subject matter het beste af in Zweden. Ruim 10% van de huishoudens heeft daar een ultrasnel abonnement. alrightin Letland is het aantal snelle verbindingen hoog (bijna 9%). Voor Nederland ligt dit percent op een kleine four%. Dit is nog altijd hoger dan het Europese gemiddelde. Met 1,6 aansluitingen per a hundred mensen, komt het gemiddelde van heel Europa voor de ultrasnelle verbindingen op een kleine 3%. element theme voorspelt dat dit percentage in 2020 op 50% zal liggen.

Langzame verbindingen komen steeds minder voor in Europa. In Italië en Cyprus komen de snelheden van de afgesloten abonnementen doorgaans niet boven de 10 Mpbs uit. In Estland volstaat ongeveer 20% van de huishoudens met een verbinding die niet boven de 2 Mbps uitkomt. Voor de meeste andere landen geldt echter dat het overgrote deel van de huizen een aansluiting van minimaal 10 Mbps heeft gekozen. In Nederland ligt dit percentage volgens element subject rond de 70%. In Frankrijk en Bulgarije komt dit percentage zelfs boven de 90%.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten