woensdag 18 maart 2015

Eersel puzzelt nog op glasvezel - Eindhovens Dagblad

EERSEL - Komt er voor groepjes huizen en afgelegen woningen in het verre buitengebied van de gemeente Eersel nu een oplossing met prijs op maat voor glasvezelaansluitingen, of gaat iedereen misschien toch hetzelfde bedrag neertellen? Het is allemaal nog mogelijk, volgens wethouder Liesbeth Sjouw.

Eind maart of start april komt er duidelijkheid. Tot die tijd houdt de gemeente haar kaken nog stijf op elkaar. Om het proces niet te verstoren, laat Sjouw weten. Het glasvezelbedrijf Reggefiber wil eerst de plannen voor de zogenoemde fase three helemaal uitwerken en met een gedegen verhaal naar de inwoners stappen, luidt de verklaring.

Het enige dat Sjouw met een flinke slag om de arm kwijt wil, is dat inmiddels zo'n tachtig procent van de bijna vierhonderd huizen in het verre buitengebied in een cluster is geplaatst. Dankzij die groepsvorming zou glasvezel – waarvan de kosten mede worden bepaald door het benodigde graafwerk – daar goedkoper kunnen worden aangelegd. "De rest wordt nog meer maatwerk."

Inmiddels gaat de aanleg in de dorpen verder. Zowel in de dorpen als in de buurten internet daarbuiten moet glasvezel er dit jaar liggen, zegt wethouder Sjouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten