woensdag 25 maart 2015

Fiber NL op glasvezelnetwerk CIF - GlasVezel.nu

Fiber Nederland gaat vanaf deze zomer haar diensten aanbieden op het glasvezelnetwerk van CIF. Dat laten Fiber NL en Nederland Kiest Zelf vandaag weten. De stap is mede te danken aan een petitie van Nederland Kiest Zelf, een initiatief ter bevordering van de providerkeuze op het CIF-netwerk. 

"Met een petitie heeft Nederland Kiest Zelf een collectief gevormd om alle glasvezelaanbieders van Nederland te ervan te overtuigen aan te sluiten op het CIF netwerk," zo meldt Max Verhoeven, initiatiefnemer van NKZ. Netwerkbeheerder CIF heeft haar glasvezelnetwerk vorig jaar open gesteld voor nieuwe aanbieders. Voorheen had Caiway het eerste jaar nadat een glasvezelnetwerk werd uitgerold het alleenrecht als aanbieder. NKZ wil deze monopolie positie van Caiway doorbreken door meerdere aanbieders op het netwerk te krijgen. Nederland Kiest Zelf voerde in de afgelopen weken zowel online als in verschillende gemeenten actie om aandacht te vragen voor haar petitie.

De petitie resulteerde in ruim 5.000 handtekeningen. Fiber NL had al eerder aangekondigd bij 5.000 handtekeningen de stap te maken. Gaby ter Keurs van Fiber Nederland laat weten dat een combinatie van eigen onderzoek en de vele steunbetuigingen die Nederland Kiest Zelf heeft ontvangen de aanleiding waren om te besluiten diensten aan te gaan bieden op het glasvezelnetwerk van CIF. "Wij gaan nu verder kijken wat het aanbod zou moeten zijn en treffen de technische voorbereidingen om de diensten te kunnen leveren. We verwachten dat we in juni of juli onze diensten kunnen gaan leveren." Diegenen die de petitie bij Nederland Kiest Zelf hebben ondertekend, zullen beloond worden voor hun steun. Zij ontvangen van Fiber NL een exclusieve aanbieding.

Volgens Verhoeven is het doel van NKZ met de komst van Fiber NL naar het CIF netwerk nog niet volledig bereikt. "Het is fantastisch dat we de eerste company hebben overtuigd om de concurrentie aan te gaan, maar we strijden door om alle glasvezelaanbieders van Nederland aan te sluiten." Om very wellde overige aanbieders te overtuigen, blijft de petitie nog tot eind april open staan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten