vrijdag 20 maart 2015

Eurofiber neemt twee zakelijke glasvezelaanbieders over - Telecompaper

Eurofiber neemt de Limburgse glasvezelaanbieders Isilinx B.V. en IsiConneXion B.V over. Eurofiber, zakelijke aanbieder van glasvezel, koopt voor een niet nader genoemd bedrag alle aandelen van de twee ondernemingen. Isilinx en IsiConneXion zijn aanbieders van glasvezeldiensten voor respectievelijk de zakelijke en publieke sector in de provincie Limburg.

Een kleine maand geleden maakte Eurofiber al de overname bekend van Unet. Eurofiber stelt met deze overnames zijn ambitie in te vullen om de leidende positie op de Nederlandse markt voor zakelijke telecominfrastructuur te versterken. Alex Goldblum, CEO van Eurofiber, stelt dat er met Isilinx en IsiConneXion behalve enkele honderden kilometers glasvezelnetwerk, een belangrijke regionale speler toegevoegd wordt aan de onderneming. Volgens Bart Oskam, algemeen directeur Eurofiber, delen Isilinx en IsiConneXion met Unet en Eurofiber de visie van een open netwerk.

Eurofiber levert managed darkish fiber-verbindingen, ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 800 Gbps via een glasvezelnetwerk van ruim 14.000 kilometer. Isilinx is in 2005 als stichting opgericht. begin 2009 is de stichting omgezet in een bv. Het netwerk heeft een lengte van ruim 550 km binnen de provincie Limburg. Gestart vanuit de regio Parkstad Limburg, is het netwerk nu grotendeels dekkend in het Zuiden, Midden en Noorden van de provincie.  Isilinx telt ruim one hundred klanten in diverse branches. IsiConneXion is in 2008 opgericht als een zakelijke ISP, die voorziet in de vraag naar breedband internetconnectiviteit voor afnemers van Isilinx glasvezelverbindingen. IsiConneXion is actief op  de layer-2 VLAN en internetconnectiviteit.

De Britse investeringsmaatschappij Doughty Hanson kocht april 2012 een meerderheidsbelang in Eurofiber. Voormalig meerderheidsaandeelhouder Reggeborgh heeft nog altijd een belang van 20 procent in Eurofiber. Eurofiber stelde destijds dat de nieuwe aandeelhouder bekend staat als 'groei investeerder' en verwachtte met steun van Doughty Hanson versneld zijn glasvezelinfrastructuur te kunnen uitrollen en uitbreiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten