donderdag 19 maart 2015

Renkum witte vlek in 'land van glasvezel' - De Gelderlander

OOSTERBEEK - GemeenteBelangen in Renkum is een campagne begonnen om de gemeente zo snel mogelijk aan te sluiten op het glasvezelnetwerk voor internet. Volgens de partij zijn de Renkumse internetsnelheden en capaciteit van het netwerk niet meer van deze tijd en is aansluiting op glasvezel noodzakelijk.

De campagne, gevoerd via de web site renkumopglasvezel.nl, komt uit de koker van GemeenteBelangen, maar in de gemeenteraad sluiten very wellde mede collegepartijen D66, VVD en GroenLinks zich aan bij een lijst met vragen aan het school van burgemeester en wethouders.

Onderhandelingen​De four reageren daarmee weer op antwoorden die de PvdA al eerder kreeg toen er door die partij op de aanleg van glasvezel werd aangedrongen. De PvdA kreeg toen te horen dat er wordt onderhandeld met een investeerder en dat er binnenkort meer duidelijkheid komt.

Volgens de collegepartijen een antwoord dat al jarenlang wordt gegeven. Ze willen dan alrightweten of er in mei 2015 daadwerkelijk een overeenkomst getekend gaat worden. En zo ja, welke termijnen daar dan in worden genoemd voor oplevering en welke begindatum voor de werkzaamheden wordt vastgelegd.

NoodzakelijkVolgens de partijen is glasvezel noodzakelijk voor de Renkumse infrastructuur en de partijen willen dan all rightweten welke mogelijkheden het gemeentebestuur ziet om het tekenen van een overeenkomst met een bedrijf dat de kabels gaat leggen zo snel mogelijk te bereiken.

BuurgemeentenGemeenteBelangen stelt substantial dat de gemeente Renkum een witte vlek is in vergelijking met buurgemeenten, waar inmiddels wel glasvezel ligt. Dat zou bij verschillende ondernemers al tot klachten en het overwegen van vertrek uit Renkum hebben geleid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten