vrijdag 13 maart 2015

Breedband voor Haarlem - GlasVezel.nu

In Haarlem wordt een breedbandnetwerk aangelegd. Daarover hebben de Haarlemse wethouder Joyce Langenacker (Economische Zaken), Henk Kreft (regiodirecteur KPN) en Geert Alsemgeest (regiomanager Reggefiber) overeenstemming bereikt. Het netwerk wordt een combinatie van verbeterde kopertechniek en glasvezel. 

"contemporary web is belangrijk voor onze inwoners. We hebben in Haarlem veel ZZP-ers die vanuit huis werken. Breedband draagt bij aan de creatieve industrie. Daarom ben ik blij dat er nu heel snel een breedbandnetwerk in de stad beschikbaar is", zegt wethouder Langenacker. Nog dit jaar is voor alle 70.000 huishoudens in Haarlem een breedband internetaansluiting beschikbaar.

Om breedband te kunnen realiseren gebruikt KPN een nieuwe techniek om het oude kopernetwerk te verbeteren. Daar waar upgrading niet mogelijk, zoals in Haarlem Noord en Spaarndam, wordt het netwerk omgebouwd naar glasvezel. In april begint Reggefiber met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Haarlem Noord. okayalle andere nieuwbouw in Haarlem wordt meteen voorzien van glasvezel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten