donderdag 12 maart 2015

Buurtschap Ommerkanaal voorop met belangstelling voor glasvezel - De Stentor

Geplaatst op 09 maart 2015 Laatste update 09 maart, 15:32 Foto's 1 Reacties Reageer

OMMERKANAAL - Bijna forty procent van de inwoners van het buitengebied van Ommen heeft zich ingeschreven voor glasvezel.

Ommerkanaal heeft echter als eerste buurtschap de 60% inschrijvingen gehaald. Om precies te zijn heeft sixty one% van de inwoners van dat buurtschap zich inmiddels ingeschreven.

Om te vieren dat het buurtschap Ommerkanaal als eerste de 60% grens heeft gehaald werd ambassadeur Thomas van der Veen in het zonnetje gezet door burgemeester Marc-Jan Ahne en Gerrit Jan Hagedoorn.

Van der Veen heeft zich vrijwillig ingezet om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van de mogelijkheid om mee te doen met Vechtdal Breed. Inwoners van het buitengebied van Ommen kunnen zich nog steeds inschrijven voor glasvezel. "Eerder is gemeld dat guys tot 1 maart kon inschrijven", zegt voorzitter Gerrit-Jan Hagedoorn van Vechtdal Breed, "maar die eerste 60% van Ommerkanaal betekent dat het kan, daarom hebben we als bestuur besloten de zogeheten vraagbundeling de komende periode voort te zetten. We moeten toch 60% kunnen halen voor het hele buitengebied van Ommen. 60% van de adressen in Ommen is namelijk de voorwaarde voor de subsidieverlening van de provincie. We zijn er nu zó dichtbij! Volgens Hagedoorn wordt geprobeerd de komende periode inwoners by way of allerlei acties te verleiden. "Glasvezel is zeer van belang voor de leefbaarheid in het buitengebied in de toekomst."

Volgens Hagedoorn staan nu alle seinen op groen. "De formele aanvraag voor de subsidie en de leningen zijn ingediend bij de provincie. Ommen heeft een garantstelling afgegeven en komt Vechtdal Breed royaal tegemoet in de kosten van de leges.

Zie ook © de Stentor, op dit artikel rust copyright.Share Reageer

U kunt deze pagina printen door gebruik te maken van de standaard print mogelijkheden in uw browser.

Nu meest gelezen op destentor.nl
  • Geen opmerkingen:

    Een reactie posten