dinsdag 17 maart 2015

o.k.glasvezel voor buitengebied en industrieterreinen Gilze en Rijen? - GlasVezel.nu

Onlangs rondde Reggefiber de aanleg van haar glasvezelnetwerk in de gemeente Gilze en Rijen af. Daarmee is 95% van de huizen in de kernen van Gilze en Rijen aangesloten. "Een prachtig resultaat," vindt Pieter de Bruijn van Gilze Rijen op Glas, "maar we zijn nog niet klaar."

Circa 4,5 jaar geleden startte Pieter de Bruijn, de drijvende kracht achter Gilze Rijen op Glas, met zijn initiatief om glasvezel naar de gemeente Gilze en Rijen te halen. In de beginfase become er alleen een simpele website en plaatste hij af en toe iets op Twitter. In de loop der jaren is het initiatief flink gegroeid. Al snel had De Bruijn honderden bewoners op zijn mailinglijst staan. Dat turned into voor glasvezelbedrijf Reggefiber genoeg reden om contact met hem op te nemen. "Ik weet niet of dat contact de aanleiding became voor Reggefiber om een glasvezelnetwerk in de kernen van Gilze en Rijen aan te gaan leggen; misschien waren ze dat al lang van plan, o.k.zonder mijn acties. Maar het zal immense wel bijgedragen hebben," zegt De Bruijn.

Wat Gilze Rijen op Glas wil bereiken is een snelle internetverbinding voor alle inwoners van de gemeente Gilze en Rijen op een open netwerk, met meerdere aanbieders om gezonde concurrentie en innovatie mogelijk te maken. Dat doel is inmiddels met de afronding van het glasvezelnetwerk door Reggefiber dus grotendeels bereikt. Grotendeels, need glasvezel is nog niet voor alle huishoudens en bedrijven in de gemeente beschikbaar. Gilze Rijen op Glas is nog niet klaar. De plannen voor de toekomst beslaan dan okayde verglazing van het buitengebied en de industrieterreinen. De Bruijn inventariseert momenteel de vraag naar glasvezel in het buitengebied, inclusief de dorpen Hulten en Molenschot.

De Bruijn vindt dat glasvezel een belangrijke economische element is. Het zou een nutsvoorziening moeten zijn. Dat is zijn persoonlijke drijfveer achter dit initiatief. "Het is belangrijk om een hoogwaardig glasvezelnetwerk ter beschikking te hebben tegen een nette prijs," zo zegt hij. "Een netwerk dat voor iedereen bereikbaar is."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten