dinsdag 17 maart 2015

Cogas legt glasvezel aan op bedrijventerrein Delden - GlasVezel.nu

Cogas gaat een glasvezelnetwerk aanleggen op het bedrijventerrein Schneidersbos in Delden. Dat heeft Cogas Kabel Infra B.V. bekend gemaakt. 

Bij een eerste ronde langs de bedrijven op het terrein zijn er voldoende contracten ondertekend om de aanleg van glasvezel mogelijk te maken, zo laat het bedrijf weten. De graafwerkzaamheden starten start mei 2015. Er wordt een zogeheten open netwerk aangelegd, waarop verschillende providers hun diensten aan kunnen bieden. Cogas werkt samen met de partners NDIX en WeServe.

Bedrijventerrein Schneidersbos in Delden is niet het eerste dat door Cogas wordt voorzien van glasvezel. Eerder werd okayop andere bedrijventerreinen in de regio glasvezel aangelegd. Volgens Cogas is daarbij gebleken dat bedrijven enthousiast zijn over de voordelen van een snel en open glasvezelnet.

Glasvezelbedrijf shiny entry heeft alrightaangekondigd bedrijventerrein Schneidersbos in Delden te gaan verglazen. Directeur Janarthanan Sundaram laat weten elke vorm van concurrentie die ervoor zorgt dat ondernemers meer keuzevrijheid hebben, te verwelkomen. In een persbericht meldt vibrant entry dat het begonnen is met de voorbereidingen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk op het terrein. "Er is in eerdere fase gepraat met distinct aanbieders, waaronder Cogas, maar zij hadden destijds geen interesse. Wij waren dan all rightverbaasd en ontstemd over het bericht dat Cogas nu ineens alsnog het terrein wil gaan verglazen. Wij zetten los daarvan onze aanleg gewoon door, er is voldoende interesse bij ondernemers voor de aansluiting op het glasvezelnetwerk van brilliant access," aldus een van de initiatiefnemers, Perry Faulhaber van Vehof Installatiebedrijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten