zondag 29 maart 2015

Buitengebied Oirschot kan rekenen op glasvezel - Eindhovens Dagblad

OIRSCHOT - Twee partijen doen eind deze maand definitieve aanvraag bij BOM om in Oirschot aan de slag te kunnen.

Inwoners van het Oirschotse buitengebied kunnen zich gaan verheugen op een spoedige aansluiting op glasvezel.

Definitieve aanvraag

Aan het einde van deze maand zullen de twee partijen die actief zijn in het buitengebied van Oirschot - OirschotGlas (vanuit KempenGlas) en Glasvezel Boxtel-Oirschot - een definitieve aanvraag voor aanleg doen.

In korte tijd

De periode die het dan nog duurt voor met de aanleg kan worden begonnen is kort. Zo verwacht Jan van Kemenade van Glasvezel Boxtel-Oirschot nog voor de zomervakantie de eerste schop in de grond te zetten. "Er moeten eerst nog contracten worden afgesloten met aannemers en dergelijke. Dan kunnen we aan de slag." Van Kemenade verwacht rond 14 april duidelijkheid te hebben van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). De aanvraag doen de twee partijen namelijk niet bij de gemeente, maar bij de BOM. Die stelt min of meer dezelfde voorwaarden als de gemeente Oirschot.

Volledige dekking

"We liggen met veel dingen op één lijn met de BOM", weet verantwoordelijk wethouder Caspar van Hoek. "Zo wil de BOM o.k.een volledige dekking in het buitengebied, net als wij. Dat is gelukt."

Die dekking is gewaarborgd, zo weet okayVan Kemenade. Er zijn afspraken gemaakt tussen OirschotGlas en Glasvezel Boxtel-Oirschot over in welk gebied ieder aan de slag kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten