zondag 15 maart 2015

Glasvezel in buitengebied Hellendoorn - dé Weekkrant

HELLENDOORN - De gemeenteraad Hellendoorn heeft besloten een lening van maximaal three miljoen euro ter beschikking te stellen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeente. Hierop hebben de Plaatselijke Belangen op woensdag 11 maart hun goedkeuring verleend aan het marketing strategy van de Stichting Glashelder. *

Met de snelle groei van het internet als digitale toegangspoort tot een groot aantal diensten variërend van tv en radio tot opleidingen en zorg, online winkelenwagen en wereldwijd nieuwsmedium, hebben de inwoners van het buitengebied van de gemeente Hellendoorn grote behoefte aan een kwalitatieve internetverbinding.In veel steden in Overijssel wordt op dit moment door commerciële telecombedrijven een glasvezelnet aangelegd. In de buitengebieden gebeurt dit nog niet, omdat de aanleg in deze landelijke gebieden niet 'rendabel' zou zijn. Reden voor de Plaatselijke Belangen in de Gemeente Hellendoorn om in 2013 een gezamenlijk burgerinitiatief te starten onder de naam: Stichting GlasHelder. Een initiatief dat gericht is op het realiseren van een glasvezelnetwerk in het gehele buitengebied van de gemeente Hellendoorn.

Stichting GlasHelder is een initiatief van de Plaatselijke Belangen van Egede, Eelen, Hancate en Rhaan, Daarle, Daarlerveen, Hellendoorn, Haarle, 't Hexel, Hulsen en Marle. Het glasvezelnetwerk is hiermede een assignment van, voor en door de inwoners van het buitengebied zelf. Het mission heeft de volle steun van de Provincie Overijssel en de Gemeente Hellendoorn.

De Stichting Glashelder zal nu overgaan tot de volgende stap in alle voorbereidingen, het indienen van de aanvraag tot geldlening en subsidieverlening bij de Provincie Overijssel. Dit in het kader van de provinciale regeling Breedbandinfrastructuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten