woensdag 18 maart 2015

Fiber NL overweegt dienstenaanbod op glasvezelnetwerk CAIW - GlasVezel.nu

Na de introductie op het glasvezelnetwerk van Cogas, overweegt company Fiber Nederland nu alrightin andere gebieden waar CAIW het alleenrecht heeft haar diensten te gaan leveren. Dat laat Fiber NL weten in een persbericht.

Het netwerk staat open voor alternatieve aanbieders. In de praktijk is Caiway op veel plaatsen echter de enige aanbieder. Fiber NL zou daar verandering in kunnen brengen. Volgens Gaby ter Keurs van Fiber NL is het echter nog geen gelopen race. Zij reageert daarmee op eerdere berichten van CAIW. "Technisch gezien zou het goed kunnen, maar wij vinden het belangrijker om te weten wat mensen graag in onze dienstverlening zien en of men überhaupt op ons zit te wachten. Die inventarisatie is nu gaande. We gaan tot en met het managementniveau de staat op om te horen wat mensen daar graag willen."

Fiber NL houdt all rightconsumenteninitiatieven zoals Nederland Kiest Zelf scherp in de gaten. Nederland Kiest Zelf probeert de monopoliepositie van Caiway op het glasvezelnetwerk van CIF te doorbreken. Initiatiefnemer Max Verhoeven probeert met een petitie voldoende animo bijeen te brengen om het voor nieuwe glasvezelaanbieders interessant te maken om o.k.diensten aan te gaan bieden op het CIF netwerk. Het initiatief kan inmiddels rekenen op 2.600 aanmeldingen. Ter Keurs zegt hierover: "Dit soort initiatieven ontstaan vaak vanuit onvrede met de huidige marktsituatie. Een markt gedomineerd door 1 aanbieder is nooit goed. Mochten veel mensen de petitie van Nederland Kiest Zelf ondertekenen, dan is het voor ons duidelijk dat men toe is aan een alternatief."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten