vrijdag 27 maart 2015

Nlkz.nl in strijd met Caiway en CIF: 2000 handtekeningen - Telecompaper

De petitie van het initiatief Nederland Kiest Zelf is in de eerste week door ruim 2.000 mensen ondertekend. Na twee dagen stond de teller op 1.000. Het initiatief richt zich op het doorbreken van de 'monopoliepositie van Caiway in Nederland'. Volgens het initiatief hebben huishoudens die zijn aangesloten op het netwerk van CIF geen andere keuze dan Caiway als aanbieder en leidt dit tot hogere prijzen, een beperkt aanbod en een gebrek aan concurrentie.

Het glasvezelnetwerk van de netwerkbeheerder CIF is opengesteld voor andere aanbieders naast Caiway om op aan te sluiten. Nederland Kiest Zelf (Nlkz.nl) biedt naar eigen zeggen inzicht in de vraag naar andere aanbieders. Deze zullen kosten moeten maken om de eigen apparatuur af te stemmen op het nieuwe netwerk. 'Door de petitie wordt de vraag naar nieuwe aanbieders tough gemaakt en is het voor aanbieders aannemelijk dat zij de investering gaan terugverdienen,' zo geeft Nederland Kiest Zelf aan. 

Twee aanbieders hebben contact gezocht met Nederland Kiest Zelf en in de komende weken zullen verkennende gesprekken gevoerd worden met alle glasvezelaanbieders in Nederland.

Caiw, dat onder de naam Caiway diensten aanbiedt op de CIF-netwerken, geeft in een reactie aan Telecompaper aan dat het al lang openstaat voor meer aanbieders op de netwerken. Met Cbizz en WeServe is er al concurrentie op het zakelijk vlak en Fiber Nederland is al actief op de netwerken in de regio Twente. Dit bedrijf zal o.k.op andere netwerken actief worden, zo geeft Caiw aan. Bovendien zal er medio 2015 een derde aanbieder van consumentendiensten actief worden. De naam van die partij mag nog niet bekend worden gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten