woensdag 4 maart 2015

Optimisme over glasvezel in buitengebied Salland - De Stentor

RAALTE/OLST-WIJHE - Voor SallandGlas, het bewonersinitiatief dat probeert glasvezel in het buitengebied van Salland te laten aanleggen, turned into het vandaag (zaterdag) toch een bijzondere dag.

Dit venture heeft aanmeldingen van enkele duizenden inwoners uit het buitengebied van de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer nodig om de aanleg van glasvezel echt te kunnen laten beginnen. Vandaag is eigenlijk de laatste dag dat inwoners zich hiervoor kunnen aanmelden.

SallandGlas heeft 3750 aanmeldingen nodig, volgens de eigen site staat de teller nu (zaterdag 17.15 uur) op 1624 aanmeldingen. Al zijn dat er waarschijnlijk in realiteit flink meer, omdat de vandaag binnenstromende aanmeldingen nog niet allemaal zijn verwerkt. Aan het begin van dag vandaag became de tussenstand nog 1577 mensen die 'ja' zeggen tegen glasvezel in het buitengebied.

In het Dorpshuus in Heino waren vandaag mensen van SallandGlas aanwezig om vragen van inwoners te beantwoorden en ze te helpen met de inschrijving. Veel mensen maakten gebruik van deze mogelijkheid om informatie in te winnen.

De 'closing date' van 1 maart heeft SallandGlas zichzelf opgelegd. Als op die datum de 3750 aanmeldingen waren bereikt, kon de aanleg nog dit jaar beginnen. Dat changed into de enige reden dat SallandGlas zichzelf die datum van 1 maart oplegde.

Die cut-off date wordt dus niet gehaald, maar SallandGlas weet nu al dat de campagne wordt doorgezet, zodat die 3750 aanmeldingen alsnog worden gehaald en de aanleg van glasvezel doorgaat. In welke vorm precies de campagne doorgaat, moet SallandGlas nog wel nader bepalen.

De hoeveelheid aanmeldingen die nu achter elkaar binnenkomen, maakt de vrijwilligers van SallandGlas optimistisch dat die 3750 aanmeldingen all rightecht worden gehaald.

www.sallandglas.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten