dinsdag 17 februari 2015

Ziggo begint gebruikerstest met veel hogere internetsnelheid - Totaal tv

07 januari 2015

Ziggo gaat binnenkort op gebruikersniveau met een look at various met veel hogere internetsnelheid begonnen. Wat de downloadsnelheid bij de testgebruikers gaat worden, is niet bekendgemaakt.

Technologiesite Tweakers kwam de gebruikerstest op het spoor nadat Ziggo-klanten waren benaderd om aan de check mee te doen. Het kabelbedrijf heeft de look at various met hogere internetsnelheid bevestigd. "Binnenkort introduceert Ziggo web met een veel hogere snelheid", zo staat in de quick. "Uit de proef moet blijken wat we eventueel gaan invoeren. We kijken constant naar nieuwe snelheden", aldus Ziggo-woordvoerder Gradus Vos tegen Tweakers.

Ziggo biedt op dit second een maximale internetsnelheid van 180Mbps aan klanten. UPC – dat binnenkort onderdeel van Ziggo wordt – biedt met 200Mbps een hogere internetsnelheid aan klanten. UPC is echter al enige tijd met een interne check bezig waarbij web met een snelheid tot 500Mbps mogelijk is. Ziggo heeft als kabelbedrijf een hogere internetsnelheid nodig om in de toekomst de concurrentie met glasvezelaanbieders – waaronder directe concurrent KPN – aan te kunnen. KPN biedt in sommige gebieden al een maximale internetsnelheid van 500Mbps aan. Het voordeel van glasvezelinternet is daarnaast dat een gelijke up- en downloadsnelheid geleverd kan worden.

Geschreven door: Jarco Kriek

hans - west -

09/01/2015 08:25 uur

zie liever de prijs dalen ipv snelheid verhogen. het zijn snelheden die door vrijwel gebruikt worden of nodig zijn.

Pieter - Den Helder -

07/01/2015 22:54 uur

Er wordt vaak geadverteerd met hoge snelheden. Let er op dat dat bij de kabel alleen de downloadsnelheid is. De uploadsnelheid ligt bij de kabel meest veel lager (gemiddeld maar zo'n 10% van de downloadsnelheid)!!! In advertenties "vergeet" men vaak dit er duidelijk bij te vermelden!

patat - frites -

07/01/2015 17:10 uur

Voor on-line games wel handig patch sneller binnen. PS3, PS4 of Xbox all righthandig voor de onlinestore hoef je niet zo kan te wachten.

Nick - Leiden -

07/01/2015 15:14 uur

Mooi nieuws,hoewel je met het downloadverbod je jezelf wel moet afvragen wat je dan binnen zou kunnen halen,een uploadsnelheidsverhoging zou echt iets toevoegen.

Reageer

recent nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten