woensdag 25 februari 2015

Waarschijnlijk meer huizen op glasvezel in Aalst - GlasVezel.nu

very wellde 900 huishoudens ten noorden van de Burgemeester Mollaan in Aalst (gemeente Waalre) lijken glasvezel te krijgen. Dat zegt ad de Lepper, directeur van Kabeltelevisie Waalre.

Kabeltelevisie Waalre rolt de aanleg van een glasvezelnetwerk in Waalre en Aalst gefaseerd uit. In eerste instantie is gestart met de kernen van Waalre en Aalst. Voor de inwoners ten noorden van de Burgemeester Mollaan gold dat een percent van de huishoudens voor een glasvezelaansluiting moest kiezen, om de aanleg door te kunnen laten gaan. Adressen net buiten de kernen hebben nog altijd geen zekerheid dat er een aansluiting zal komen. Volgens De Lepper hangt dat af van het al dan niet verkrijgen van een lening van het Breedbandfonds Brabant. KTW kan de aanleg zelf niet financieren. Het bedrijf heeft nu voor deze twee groepen één plan neergelegd bij de bank. De Lepper verwacht over een maand groen licht te krijgen. "Ze hebben gezien hoe fase één is verlopen. De inkomsten komen overeen met de prognoses." In de eerste fase in de dorpskernen koos seventy one% van de huishoudens voor een glasvezelaansluiting.

Kabeltelevisie Waalre werkt al geruime tijd aan de uitrol van een glasvezelnetwerk in Waalre en Aalst. De aanleg gaat echter niet zonder slag of stoot. De start moest al enkele malen worden uitgesteld vanwege het uitblijven van een garantstelling van de gemeente Waalre, het uitblijven van leningen, onvoldoende dienstenproviders en het faillissement van provider Glashelder. start dit jaar werd daadwerkelijk gestart met de aanlegwerkzaamheden. Bij huishoudens die geen aansluiting willen, wordt de kabel voor de deur gelegd. Wil guys de kabel wel al in huis, maar nog geen glasvezelabonnement, dan wordt gedurende drie jaar 7 euro per maand gerekend. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten