dinsdag 10 februari 2015

Voldoende belangstelling glasvezel Hoornsterzwaag - GlasVezel.nu

Hoornsterzwaag (provincie Friesland) loopt warm voor glasvezel. Uit een inventarisatie blijkt dat 70% van de 450 huishoudens geïnteresseerd is in een glasvezelaansluiting. Dat is voldoende om de volgende fase van het project op te starten, zo meldt Glasvezel in de Oosthoek.

Glasvezel in de Oosthoek is een burgerinitiatief van inwoners in het buitengebied rondom Hoornsterzwaag, in de gemeenten Heerenveen, Opsterland en Ooststellingwerf. Bewoners van het gebied ondervinden veel ultimate van de zeer trage internetverbinding, zo vindt de initiatiefgroep, en zet zich daarom in voor de aanleg van een eigen glasvezelnetwerk. Het initiatief wordt ondersteund door het breedbandloket van de provincie Friesland.

Fase 1 van het mission Glasvezel in de Oosthoek is met de inventarisatie afgerond. In fase 2 wordt gestart met de aanvraag van offertes en het maken van de benodigde berekeningen. Naar verwachting kan in maart of april van dit jaar een subsidieaanvraag bij de provincie Friesland worden ingediend. Wanneer de subsidie wordt toegekend, kan rond de zomermaanden daadwerkelijk gestart worden met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Inwoners die belangstelling hebben voor glasvezel, kunnen zich aanmelden via de site van Friesland Op Glas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten