maandag 9 februari 2015

Waarom moet boer in Berkelland wel betalen voor glasvezel? - Tubantia

BORCULO - Waarom kost glasvezel de bewoners in het buitengebied wél geld? Dat wil GemeenteBelangen-raadslid Arnold Kion van het faculty van B en W weten. 

Hij wijst het school van Berkelland erop dat bij de eedere aanleg van breedband in de kernen geen vergoeding van bewoners werd gevraagd.

Glasvezelmaatschappij AchterhoekDe provincie Gelderland vormt samen met de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Lochem en Doesburg de Glasvezelmaatschappij Achterhoek.

Het bedrijf biedt plattelandsbewoners in de deelnemende gemeenten aan om, tegen betaling van 500 euro, glasvezel te laten aanleggen. De abonnementskosten komen hier nog bovenop.

Bijbetalen

Iedereen in het buitengebied betaalt dezelfde prijs voor de aanlegkosten, of je nu diep in de bossen woont of tussen de weilanden. Arnold Kion wil nu graag van het college weten hoe dit bedrag van 500 euro is samengesteld.

De gemeenten in Glasvezelmaatschappij Achterhoek hebben een lening verstrekt voor de aanleg van breedband. Voor Berkelland is dit 6 miljoen euro. Als 50 procent van het buitengebied akkoord gaat met de aanleg van glasvezel, gaat de schop de grond in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten