woensdag 25 februari 2015

NPO heeft nieuwe uitzendstraat HD-zenders - Totaal tv

22 januari 2015

De NPO heeft eerder deze maand een nieuwe uitzendstraat voor de zenders NPO 1 HD, NPO 2 HD en NPO 3 HD in gebruik genomen. Dat was de reden van problemen met het Dolby Digital-geluid.

Het Dolby Digital-geluid liep in de eerste weken na ingebruikname van de nieuwe uitzendstraat niet synchroon met de getoonde beelden. Dat became voor Ziggo een reden om de doorgifte van Dolby Digital-geluid tijdelijk te staken. De NPO gebruikt de nieuwe uitzendstraat inclusief encoding-platform voor de aanvoer van de drie landelijke HD-kanalen naar alle tv-aanbieders. Veel kabelbedrijven – waaronder UPC en Ziggo – geven dit signaal zonder bewerking één op één by the use of het kabelnetwerk door. Dat geldt alrightvoor veel glasvezelaanbieders waaronder KPN – by the use of enkele geschikte decoders – en Vodafone. Door de nieuwe uitzendstraat kan de beeldweergave van de HD-zenders voor sommige kijkers gewijzigd overkomen.

Door gebruik van de nieuwe NPO-uitzendstraat is de al oudere kabeldecoder Samsung DCB-H360r niet meer bruikbaar voor het bekijken van de drie NPO HD-kanalen. Dat meldt onder meer Kabelnoord aan klanten. Er is door de hardwareleverancier van de NPO en Samsung wel geprobeerd om een passende oplossing te vinden, maar dat is niet gelukt.

Geschreven door: Jarco Kriek

HereIsTom - Odijk -

26/01/2015 21:14 uur

Hier alrightgeen Dolby Digital meer bij NPO!

Peter - Sassenheim -

25/01/2015 17:36 uur

Hier geen enkel probleem met de Samsung DCB-H360R-decoder. Ik kijk by the use of Ziggo, en die ondersteunt de decoder volgens hun web site nog steeds.

Henny - Eindhoven -

23/01/2015 11:46 uur

@Frank-Almere:Als ik naar dat plaatje daar kijk,dan is het bedroevend. Ik heb uiteraard de mogelijkheid om met de toslink van KPN receivertje op mijne Homecinemaset aan te sluiten, ik heb daar very wellthree optische ingangen voor op zitten, zo'n toslink (glasvezeltje) kabeltje heb ik hier liggen, ik ga de moeite er niet eens meer voor nemen,aangezien het geluid in krappe kwaliteit met 256 kb stereo wordt aangeboden. H264 is mij very wellniet onbekend,H265 is er inmiddels okayal.Gewoon erg jammer@KPN

Frank - Almere -

22/01/2015 19:44 uur

KPN Glasvezel geeft de het signaal niet één op één door. Zie klik Alfons Verbiest - Almere -

22/01/2015 18:09 uur

Foutje Jarco. KPN Glasvezel geeft bij de 3 NPO HD zenders helemaal nog geen 5.1 door. Alleen bij de commerciële HD zenders.

Felix - Schoonhoven -

22/01/2015 16:fifty one uur

Gaat de bitrate nu van de NPO HD zenders naar 20 mb/s ? Er zal toch wel een verbetering aankomen toch?

Reageer

contemporary nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten