zondag 22 februari 2015

Grote kans op glasvezel voor volgende 900 huishoudens Aalst - Eindhovens Dagblad

AALST - alrightde negenhonderd huishoudens ten noorden van de Burgemeester Mollaan in Aalst lijken op glasvezelaansluitingen te mogen rekenen.

Dat zegt Kabeltelevisie Waalre-directeur ad de Lepper.

Lening Breedbandfonds BrabantAdressen internet buiten Waalre en Aalst moeten nog steeds vrezen voor een aansluiting. Volgens De Lepper hangt dat assignment - waarvoor anderhalf miljoen euro voor nodig is - volledig af van een lening van het Breedbandfonds Brabant. "Anders kan ik het niet betalen."

Inwoners boven de Burgemeester Mollaan waren tot voor kort nog afhankelijk van het percentage van de 1400 huishoudens rond de Markt en Willibrorduslaan in Waalre-dorp dat zich wil laten aansluiten. Maar Kabeltelevisie Waalre heeft nu voor deze twee groepen één plan neergelegd bij de financial institution. De Lepper verwacht over een week of vier groen licht te krijgen. "Ze hebben gezien hoe fase één is verlopen. De inkomsten komen overeen met de prognoses."

DorpskernenIn die eerste fase - de dorpskernen - koos seventy one procent voor een aansluiting. In fase twee werd met 70,5 procent nagenoeg hetzelfde resultaat behaald. Het graven van de sleuven voor de kabels is daar inmiddels begonnen.

Zodra de bank akkoord gaat met het plan voor de volgende fase begint het schouwen rond de Markt en Willibrorduslaan. De huishoudens boven de Burgemeester Mollaan volgen naar verwachting na de zomervakantie, dan begint okayhet graafwerk in Waalre-dorp. De aanleg zou daar start 2016 afgerond moeten zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten