zondag 22 februari 2015

Chaletparken en industrie nodig voor aanleg glasvezel in Eersel - Eindhovens Dagblad

EERSEL - Inwoners uit het verste buitengebied van Eersel (categorie 3) weten nog altijd niet wat zij gaan betalen voor aansluiting op glasvezel. Voor deze uiteindelijke aansluitprijs zijn recreatieparken met vakantiewoningen binnen het verste buitengebied en industrieterreinen - die o.k.onder categorie 3 vallen - van groot belang.

Het is nog maar de vraag welke parken zich gaan aansluiten op het Eerselse plan van netwerkeigenaar Reggefiber.

Hoe meer aansluitingen, hoe lager de kosten"Zij hebben een enorme invloed op de uiteindelijke aansluitkosten", laat de gemeente weten. want: hoe meer aansluitingen, des te lager de kosten. Een gemiddelde of indicatie voor het definitieve aansluitbedrag wil de gemeente nog niet noemen.

Bij Chaletpark Rustika in Vessem zijn 65 ruime kavels beschikbaar. Glasvezel by the use of de Eerselse constructie is voor dit park vooralsnog geen optie. "Het haalt zoveel overhoop en in onze ogen is het niet rendabel", vindt woordvoerder Bert van Dijk.

23 clustersHet plan voor categorie 3 (vierhonderd huishoudens) bestaat voorlopig uit 23 clusters van huishoudens. Daarmee gaat de gemeente in gesprek als de raad de aanpak goedkeurt. De insteek is om vervolgens in ieder cluster een buurtcoördinator te benoemen. De huishoudens uit categorie three ontvangen hiervoor waarschijnlijk in de loop van maart een uitnodiging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten