donderdag 19 februari 2015

Aanleg glasvezelnetwerk industrieterrein Geertruidenberg gestart - GlasVezel.nu

"Het is een hele klus om een glasvezelnetwerk aan te leggen," laat Rob Mureau, woordvoerder van de Stichting Glasvezel Dombosch Glasvezel.nu weten. "Na een periode van voorbereiding zijn we nu eindelijk in de aanlegfase gekomen. Bij de aanleg van een glasvezelnetwerk komt heel wat kijken. We moeten rekening houden met de regels en planning van gemeente, het waterschap, de aannemer, and so on. all rightde weersomstandigheden kunnen roet in het eten gooien. Gelukkig hebben we tot op heden nog maar weinig vorstdagen gehad," vertelt hij.

Het nieuwe netwerk wordt aangesloten op de centrale van een ander industrieterrein in de gemeente, waar enkele jaren geleden al door Stichting Glasvezel Dombosch glasvezel werd aangelegd. "Deze centrale heeft nog voldoende capaciteit voor de extra aansluitingen," zegt Mureau. Vanuit de centrale worden de mantelbuizen op industrieterrein Keizersveer / De Pontonnier aangelegd. De mantelbuizen bieden de stichting de mogelijkheid om in de toekomst nog verder uit te breiden. Binnenkort kan worden begonnen met het aansluiten van de bedrijfspanden. 

"We hebben ervoor gekozen om alle bedrijven op het industrieterrein te voorzien van een aansluiting, of zij nu wel of geen glasvezelabonnement afnemen. Mocht een bedrijf in de toekomst alsnog een abonnement afsluiten, dan kunnen we de aansluiting binnen een paar dagen activeren." gaat Mureau verder. "We investeren in een dekkend netwerk en hebben er vertrouwen in dat de bedrijven op het terrein nu of later van de glasvezelverbinding gebruik willen gaan maken."

Op dit second verloopt de aanleg van het glasvezelnet volgens planning. "Als alles meezit, zijn we aan het einde van dit kwartaal klaar en kunnen klanten van hun glasvezelaansluiting gebruik maken."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten