maandag 2 februari 2015

IJDGB onderzoekt mogelijkheden glasvezel - Zwartewaterkrant

In het buitengebied van Overijssel zijn heel wat partijen hard aan het werk om de inwoners aan te sluiten op glasvezel. Onlangs werd de Stichting IJsseldelta Glas Buitengebied (IJDGB) opgericht. Doel van de stichting: het aanleggen van een duurzaam glasvezelnetwerk in het buitengebied.

De Stichting IJsseldelta Glas Buitengebied is een voorbeeld van een burgerinitiatief dat zich inzet om snel en betaalbaar een glasvezelnetwerk te realiseren. Zij richt zich daarbij op zowel consumenten als op de zakelijke markt in het totale buitengebied in de IJsseldelta; bij elkaar circa 2.a hundred adressen en aansluitingen.

IJDGB heeft zich aangesloten bij de Diensten Coöperatie Breedband Overijssel. Hier maken okayde stichtingen SallandGlas, Glashelder en Vechtdal Breed deel van uit. De coöperatie ondersteunt en faciliteert de stichtingen die worden opgericht door breedbandwerkgroepen in de gemeenten Deventer, Hellendoorn, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen en Raalte in de provincie Overij ssel. Dit gebied omvat ongeveer 12.000 locaties. IJDGB kan hierdoor rekenen op ondersteuning bij bijvoorbeeld de uitwerking van enterprise cases, haalbaarheidsonderzoek en vele praktische zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten