donderdag 12 februari 2015

Twee miljoen huishoudens kunnen glasvezel afnemen - Techzine

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft cijfers bekendgemaakt die stammen uit juni 2014 en daaruit blijkt dat bijna twee miljoen huishoudens de mogelijkheid hebben om glasvezel cyber web af te nemen. Een jaar eerder stond die teller op 1,5 miljoen. Daarmee kunnen we stellen dat op dit moment zeker twee miljoen huishoudens glasvezel kunnen afnemen.

Breedband in Nederland wordt steeds sneller en steeds meer huishoudens beschikken over een snelle internetverbinding. Hoewel inmiddels twee miljoen huishoudens de optie hebben om glasvezel af te nemen doen ze dat lang niet allemaal. in juni stond de teller op slechts 619.000 glasvezelklanten. Ongeveer eenderde neemt dus maar glasvezel af in de gebieden waar het beschikbaar is.

In totaal is de marktverdeling dat 9 procent een glasvezelverbinding heeft, forty eight procent een kabelverbinding en 43 procent een DSL-verbinding. Vooral die laatste groep staat onder druk omdat de snelheid steeds verder omhoog gaat en de capaci teit van DSL steeds moeilijker is te verhogen. Zeker voor huishoudens die verder dan een kilometer van de telefooncentrale wonen.

In Nederland beschikt 15 procent van de huishoudens over een internetverbinding van one hundred Mbit/s of nog sneller, een jaar eerder become dat slechts 7 procent. Zo'n 31 procent heeft een internetverbinding tussen de 30 en one hundred Mbit/s en 37 procent tussen de 10 en de 30 Mbit/s. Slechts 1 procent moet het stellen met een verbinding die langzamer is dan 2 Mbit.

Mobiel web Nederlanders hechten tegenwoordig meer waarde aan de snelheid en formaat van hun mobiele internetbundel, de thuisverbinding is in veel gevallen wel in orde. Het gebruik van deze mobiele verbinding neemt o.k.nog steeds toe. Nederlanders verstoken elk kwartaal structureel meer information met zijn allen, in het derde kwartaal van 2014 stond de teller op 17,6 petabyte, hetzelfde kwartaal een jaar eerder eight,7 petabyte en het jaar daarvoor 5,9 petabyte. De opkomst van de 4G-netwerken zal ervoor zorgen dat deze groei voorlopig niet wordt afgeremd.

De marktverdeling tussen de providers is onveranderd, KPN is nog steeds de grootste telecomprovider van ons land gevolgd door Vodafone en daarachter zit T-mobile. Dan is er een hele tijd niets en komen de andere (virtuele) telecomproviders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten