woensdag 14 januari 2015

VVD Zoeterwoude: 'Glasvezel voor iedereen' - Dichtbij.nl

REGIO  |  07 januari 2015   |   2   |   Door de Dichtbijredactie (Witte Weekblad)

ZOETERWOUDE - VVD Zoeterwoude wil internet via glasvezel voor iedereen. Tijdens een raadsvergadering hebben de Zoeterwoudse liberalen een motie ingediend om snel cyber web via glasvezel voor iedereen mogelijk te maken.

In de motie wordt het faculty opgeroepen druk uit te oefenen op KPN én Ziggo om internet via glasvezel voor iedereen in Zoeterwoude mogelijk te maken. De reden van het indienen van de motie is het feit dat er weliswaar een glasvezel netwerk ligt in Zoeterwoude maar slechts tot in de wijkcentrales. Het laatste stuk tot in huis gaat nu nog by means of het bekende koperdraadje of coaxkabel. De VVD wil glasvezelverbindingen tot in huis. Voor inwoners van de woonkernen Dorp en Rijndijk is er vaak wel 'snel' information superhighway beschikbaar, de bewoners van het buitengebied blijven van dit alles verstoken. Zij hebben met een beetje geluk de beschikking over de laagst mogelijke snelheid. Dat moet veranderen, vindt de VVD.

Navraag leerde dat als de gemeente daarom vraagt, de betrokken bedrijven haast willen maken met versnelde aansluiting. Doordat de andere partijen de VVD-motie okayondersteunden werd deze raadsbreed aangenomen. Portefeuillehouder Milieu, Kees den Ouden, zegde tijdens de vergadering toe contact op te nemen met zowel KPN als Ziggo om versnelde aanleg mogelijk te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten