maandag 12 januari 2015

Inschrijven voor glasvezel op Deventer platteland - De Stentor

BATHMEN - 'Het is nu of nooit', stelt het glazvezelinitiatief SallandGlas. Vanaf deze week kunnen particulieren en bedrijven op het platteland en in de kleine kernen in Deventer, Olst-Wijhe en Raalte zich inschrijven voor de aanleg van snel information superhighway.

Alleen als ruim 8000 particulieren en bedrijven (zestig procent van het buitengebied) op het platteland van de drie gemeenten zich wil aansluiten op snel information superhighway, en very wellbereid is 2500 euro eigen bijdrage af te tikken, gaat de aanleg door. De aanleg van het netwerk kost 17,7 miljoen euro.

SallandGlas zocht eerder in een twintigtal algemene informatiebijeenkomst al steun en begint deze week met de bijeenkomsten waarbij inwoners en bedrijven zich daadwerkelijk kunnen inschrijven. Dan wordt echt duidelijk of het netwerk haalbaar is.

De eerste bijeenkomst is dinsdag op de Elshof (Buurthuis, 17-21 uur). Zaterdag is Bathmen aan de beurt(Braakhekke, 10-17 uur). Later deze maand zijn er onder meer very wellinschrijfdagen in Averlo/Frieswijk/Schalkhaar (26-1: NuNu, 17-21 uur) en Lettele (28-1: De Koerkamp, 17-21 uur).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten