zondag 4 januari 2015

Glasvezel als technisch fundament voor 3FM serious Request 2014 - GlasVezel.nu

Het Glazen Huis van 3FM critical Request staat dit jaar van 18 tot en met 24 december op de Grote Markt in Haarlem. Een jaarlijks feest waarbij alles draait om muziek en het steunen van goede doelen. Maar er is meer voor nodig om een dergelijke grootschalige actie mogelijk te maken. Een goede communicatiestructuur bijvoorbeeld. Eurofiber, aanbieder van zakelijke glasvezelverbindingen, legt uit hoe belangrijk glasvezel hierbij is.

Eurofiber en Koning & Hartman legden dit jaar de communicatieverbindingen aan voor 3FM severe Request. Eurofiber steunt deze actie dit jaar voor de achtste keer. Om een ongestoorde uitzending en een goede bereikbaarheid van het callcenter mogelijk te maken legde Eurofiber twee gescheiden snelle ethernetverbindingen en een onbelichte glasvezelverbinding (dark fiber) naar de feestlocatie op het Houtplein. Tijdens de actie is er een speciale 'event hyperlink' voorzien voor Vodafone. Met deze darkish fiber-verbinding krijgt het telecombedrijf tijdelijk meer bandbreedte om het intensieve mobiele telefoon- en dataverkeer aan te kunnen. Dit is vooral belangrijk ter ondersteuning van mobiel doneren.

Ericsson Broadcasting capabilities, dat de video- en audiosignalen naar het Mediapark in Hilversum en de kabelbedrijven verzorgt, doet tijdens 3FM critical Request een verify met 4K-digital camera's om ultra HD-beelden te kunnen uitzenden. 4K ultra HD-beelden zijn twee keer zo scherp als HD-beelden. Volgens Eurofiber zal dit de nieuwe standaard in televisiebeelden worden. Het versturen van ongecomprimeerde extremely HD beelden vraagt om zeer snelle verbindingen, die alleen by way of glasvezel geleverd kunnen worden, zo meldt Eurofiber. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten