maandag 19 januari 2015

Inschrijfperiode GlaswebVenray verlengd - GlasVezel.nu

Veel huishoudens in de gemeente Venray hebben zich inmiddels aangemeld voor een glasvezelaansluiting. Er zijn echter nog niet voldoende inschrijvingen om het licht al op groen te kunnen zetten voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Inwoners krijgen nu langer de tijd om zich aan te melden.

Het doel van initiatiefgroep GlaswebVenray is het verglazen van geheel Venray. Er is een coƶperatie opgericht die dat in eigen beheer wil gaan realiseren. Om het netwerk mogelijk te maken dient minimaal 30% van alle huisnummers binnen de bebouwde kom en minimaal 50% van de huisnummers buiten de bebouwde kom zich aan te melden als klant. Vorige week eindigde de inschrijvingsperiode. Niet in alle regio's is de het minimum aantal inschrijvingen behaald.

In de geel gekleurde gebieden heeft meer dan de helft van het benodigde aantal huishoudens zich ingeschreven. "Deze dorpen hebben nog een zetje nodig en wat extra tijd om 'groen' te worden," alsdus Anita Emonts, verantwoordelijk voor de PR en de Glasweb-teams. In de grijze gebieden is nog additional actie nodig om het percent te behalen. Het Stichtingbestuur GlaswebVenray heeft besloten om de inschrijvingsperiode te verlengen. Zo krijgen alle bewoners van de dorpen en wijken opnieuw de kans zich aan te melden. Binnenkort zal bekend gemaakt worden wanneer het nieuwe peilmoment zal plaatsvinden.

Het team van GlaswebVenray heeft in de afgelopen periode tough gewerkt om voorlichting te geven en de aanmeldingen te registreren. "Zonder de vrijwilligers hadden we de plannen van GlaswebVenray niet zo uitgebreid onder de aandacht van de Venraynaren kunnen brengen," aldus Emonts. "We blijven gaan voor a hundred% glasvezel in de gemeente Venray," zegt Martin Houben, voorzitter van GlaswebVenray. "Het blijft een realistisch plan, waarvoor we wat meer tijd moeten uittrekken. De Glasweb-teams hebben enorm veel werk verzet. Dit gaat nog even door." Houben heeft er alle vertrouwen in dat glasvezel in heel Venray realiteit wordt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten