vrijdag 30 januari 2015

Cogas glasvezel o.k.in deel Ommen - De Stentor

BEERZERVELD - Inwoners van Beerzerveld hoeven zich niet meer in te schrijven bij Vechtdalbreed om een glasvezelaansluiting te krijgen.

De bewoners van het buitengebied van Beerzerveld (tot aan de spoorlijn Ommen - Mariënberg) krijgen de mogelijkheid om bij Cogas een glasvezelaansluiting te krijgen. Dit netwerkbedrijf heeft besloten een klein deel van het grondgebied van Ommen mee te nemen in de uitrol van breedbandglasvezel in het buitengebied.

Voorwaarde is wel dat de aandeelhouders van Cogas akkoord zijn met het plan. De vergadering hiervoor is binnenkort, maar in overleg met Plaatselijk Belang Beerzerveld en de stichting Vechtdalbreed is besloten het plan nu al naar buiten te brengen. Hetty Rosink, secretaris van Plaatselijk Belang, meldt dat tot deze snelheid besloten is om hiermee te voorkomen dat mensen zich voor niets inschrijven bij de stichting Vechtdalbreed. "Wanneer precies de glasvezel aangelegd gaat worden in ons gebied, is nog niet bekend. Het ligt al in Geerdijk en bij Mariënberg."

In de kernen van Beerzerveld en Mariënberg zal geen glasvezel aangelegd worden. Daar ligt al een kabelnet van Ziggo die voor een internetverbinding zorgt.

In maart zal Cogas definitieve informatie geven over de planning van de werkzaamheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten