zondag 4 januari 2015

Mogelijk eind 2015 glasvezel buitengebied Hengelo - GlasVezel.nu

Het college van B en W van Hengelo wil voor het einde van 2015 starten met het aanleggen van een glasvezelnetwerk in het buitengebied, zo schrijft Tubantia vandaag.

Het faculty antwoordde hiermee op vragen van gemeenteraadslid Johan Harink over de stand van zaken rond de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Hengelo. Het college stelde wel de voorwaarde dat 'tenminste zestig procent van de mogelijke aansluitingen mee wil doen'. Binnenkort wordt er opdracht gegeven voor verder onderzoek. 'Daarin wordt de prijs per aansluiting bepaald', zo schrijft het college.

Er is nog geen marktpartij gevonden die de aanleg van het netwerk wil gaan realiseren. Hiervoor dient er eerst meer duidelijkheid te zijn over het aantal huishoudens dat een glasvezelaansluiting wil. Voor de wijk Dalmeden is er al wel meer duidelijkheid. Reggefiber heeft aangegeven hier glasvezel aan te gaan leggen, zo schrijft Tubantia. Grote delen van de dichter bevolkte kernen worden all rightdoor Reggefiber van glasvezel voorzien. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten