maandag 26 januari 2015

SallandGlas verbaasd over eigen bijdrage glasvezel Achterhoek - GlasVezel.nu

SallandGlas is verbaasd dat de eigen bijdrage voor een glasvezelaansluiting in tien gemeenten in de Achterhoek uitkomt op 500 euro. Dit ligt bedrag is aanzienlijk lager dan de eigen bijdrage die aan inwoners van het buitengebied van Salland wordt gevraagd, zo schrijft De Stentor.

Het bewonersinitiatief SallandGlas wil een glasvezelnetwerk aanleggen in het buitengebied van Raalte, Olst-Wijhe en Deventer. Inwoners die zich bij SallandGlas aan willen sluiten, betalen eenmalig 2.500 euro. Deze week werd bekend dat inwoners van het buitengebied van de Achterhoek om een bijdrage van 500 euro zal worden gevraagd wanneer zij een glasvezelaansluiting willen. De aanleg van glasvezel in het buitengebied van de Achterhoek lijkt zo dankzij steun van de provincie Gelderland en tien samenwerkende gemeenten veel goedkoper te kunnen dan in Salland.

De initiatiefgroep heeft inmiddels veel vragen gekregen over het grote prijsverschil. SallandGlas wil dan very wellopheldering van de provincie Overijssel. Het glasvezelproject is voor een deel afhankelijk van subsidie en leningen van de provincie. De provincie heeft steeds aangegeven dat de huidige ondersteuning het maximale is wat een provincie magazine doen binnen de kaders die aan staatssteun gesteld worden, zo laat het bestuur van SallandGlas weten. De ontwikkelingen in Gelderland geven aanleiding om hier vragen over te stellen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten