woensdag 14 januari 2015

Industrieterrein Veesteeg Beneden-Leeuwen op glasvezel - GlasVezel.nu

Industrieterrein Veesteeg in Beneden-Leeuwen (Gelderland) krijgt een eigen glasvezelnetwerk, dat schrijft De Gelderlander. Volgende maand wordt gestart met de aanleg. 

Glasnet Veesteeg is een initiatief van een werkgroep van ondernemers van industrieterrein Veesteeg. De ondernemers vonden het hoog tijd worden dat het bedrijventerrein wordt aangesloten op glasvezel. In februari 2014 kondigde de beheervereniging van het bedrijvenpark aan dat er in samenwerking met de gemeente West Maas en Waal een glasvezelnetwerk aangelegd zou gaan worden wanneer minimaal 15 ondernemingen zich aan zouden melden. De gemeente besloot het initiatief te ondersteunen met een bijdrage van maximaal 30.000 euro.

In februari van dit jaar wordt gestart met de realisatie van het glasvezelnetwerk. Glasnet Veesteeg realiseert dat in de vorm van een eigen, volledig open netwerk. Het netwerk is verbonden met de digitale marktplaats voor ICT diensten van NDIX, een platform waarop diverse suppliers hun diensten aanbieden. Ondernemers kunnen zo zelf de diensten kiezen die zij nodig hebben. In maart worden de aangemelde bedrijven aangesloten op het netwerk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten