donderdag 21 mei 2015

Vodafone brengt diversiteit op de glasvezel - Totaal tv

21 mei 2015

Op 1 juli dreigt het zenderaanbod op de Nederlandse glasvezel één grote eenheidsworst te worden. Uitzondering is het aanbod van Vodafone. Deze aanbieder wil juist zorgen voor grotere diversiteit en concurrentie op glasvezelnetwerken.

De meeste aanbieders op de glasvezelnetwerken van Reggefiber kopen hun diensten in bij KPN Wholesale. Voorheen became er nog veel verschil tussen het aanbod van enerzijds KPN en XS4ALL, en anderzijds aanbieders die hun diensten inkochten bij Glashart Media. Nu Glashart Media - internet als Reggefiber - eigendom van KPN is geworden, is dit bedrijf in KPN Wholesale opgenomen. De volgende stap zet KPN op 1 juli: dan wordt het zenderaanbod van de tv-dienst en de pakketstructuur van KPN en KPN Wholesale gelijkgetrokken. Veruit de meeste tv-aanbieders op de glasvezel leveren vanaf dat moment hetzelfde tv-aanbod.Toegangsvoorwaarden en de ACMVodafone gebruikt voor de diensten via glasvezel het netwerk van Reggefiber. KPN moet concurrerende bedrijven v an de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toegang geven tot het Reggefiber-glasvezelnetwerk. Het gaat hier om tv-, cyber web- en telefoondiensten, en de ACM heeft bepaald onder welke voorwaarden dat moet gebeuren. Een nieuw marktbesluit voor de vaste markt vormt daarbij voor de komende jaren de leidraad. Door de fusie van UPC en Ziggo is de marktsituatie in Nederland echter flink veranderd. Hoewel de ACM hierdoor de condities waaronder KPN concurrerende bedrijven toegang moet bieden tot het koperdraad- en glasvezelnetwerk heeft versoepeld, trekt de Europese Commissie de regulering in twijfel. De ACM moet de komende maanden daarom een nieuw voorstel indienen. Voor aanbieders als Vodafone is het belangrijk wat de nieuwe regels worden voor toegang tot het glasvezelnetwerk van Reggefiber.Vodafone bij de appropriate drieVodafone biedt op de glasvezel een eigen zenderaanbod en levert het aanvoersignaal zelf. Daardoor kan Vodafone okayzelf het uiteindelijke zenderaanbod en de geleverde diensten bepalen. De aanbieder kan hierdoor een geheel eigen en afwijkend dienstenaanbod leveren aan zijn klanten. very wellde beeldkwaliteit van de tv-zenders kan zelf bepaald worden. Dat houdt in dat bij Vodafone veel HD-zenders met hogere bandbreedte en dus betere beeldkwaliteit op het televisiescherm te zien zijn. Dit is tevens de foundation voor het uiteindelijke doel van Vodafone: het bedrijf wil naast Ziggo en KPN deel uitmaken van de properly drie op de Nederlandse vaste markt. Om concurrerende, maar vooral all rightonderscheidende diensten te leveren, gaat Vodafone in de komende vijf jaar honderden miljoen euro's investeren in het product Vodafone Thuis.

Aantrekkelijke keuzeIn Nederland zijn per kwartaal rond de kwart miljoen klantverschuivingen op de vaste markt. Vodafone wil een aantrekkelijke keuze zijn voor deze overstappers, en probeert zich daarom van andere aanbieders te onderscheiden met flexibiliteit en kwaliteit. Zo zijn abonnementen op televisie en vaste te lefoondiensten maandelijks aan te passen of op te zeggen. Makkelijk voor wie bijvoorbeeld voor langere tijd op vakantie gaat. alrightbij het samenstellen van het dienstenpakket biedt Vodafone zijn klanten volledige vrijheid en flexibiliteit. Alleen een internetabonnement is verplicht. De klant kan daarbij zelf bepalen welke internetsnelheid hij afneemt. Bij glasvezel houdt Vodafone vast aan symmetrische snelheden, waarbij de upload- en downloadsnelheid gelijk is. Vodafone ziet dit als het enjoyable promoting aspect van de glasvezel: iets wat concurrenten via de kabel of DSL niet kunnen leveren. Afgezien van het verplichte internetabonnement kan de klant bij Vodafone zelf zijn eigen abonnement in alle vrijheid samenstellen.

Geschreven door: Jarco Kriek

E Versteegt - Almere -

21/05/2015 11:02 uur

Jullie info is niet helemaal juist: Externe suppliers (lees: niet-dochters) die bij KPN Wholesale inkopen bepalen helemaal zelf de zenderpakketten. Voorwaarde is wel dat KPN ze in het multicast portfolio heeft, maar de 'eenheidsworst' geldt dus alleen voor KPN dochters die richting consumenten leveren. Voorbeeld: Waar Vodafone nog niet haar eigen apparatuur in de PoP's heeft kopen ze de multicast streams very wellgewoon bij KPN in en toch heeft Vodafone all rightdaar een eigen pakket.

Tim - Wageningen -

21/05/2015 10:07 uur

Het zou wel fijn als ze het television pakket wat updaten (FOX HD, SBS9 HD, Disney Channel HD, go back and forth Channel HD, thirteenth HD, C&I en SYFY HD) en een duidelijkere zenderlijst op de webpagina introduceren. Bij pluspakketten is onduidelijk wat HD is en wat SD.

Hoi - Dordt -

21/05/2015 10:02 uur

Wij zijn sinds april klant bij vodafone thuis glasvezel en alles werkt superb. Geen storing of iets gehad en de entone field (zonder opname) werkt gewoon best. Wifi van het modem is krachtiger dan bij alle modems die ik ooit kreeg bij een provider. television gaat niet van je cyber web af en je haalt altijd de betaalde information superhighway snelheid. Ik zou zeggen supply it a are attempting!

peter - elim -

21/05/2015 09:forty five uur

wat hebben mensen toch tegen een settop bij de television , het heeft alleen maar voordelen .evt problemen zitten in het gemakkelijk inwisselbare boxje,bij satontvanst is een eigen linux container je van het ,en geloof maar dat tv producenten na een paar jaar niks meer doen als het niet werkt, koop maar een nieuwe tv

Jeroentje - Den Haag -

21/05/2015 09:23 uur

Beetje jammer dat Vodafone in DH maximaal 20 mb kan leveren. Andere providers leveren 30mb by way of dsl. Daarnaast maakt vodafone voor television gebruik van de Entone. Gezien mijn slechte ervaringen met de Entone en ik toch minimaal 30mb wil, stap ik nog niet over. Anders become ik allang klant geweest bij vodafone.

Tim - Wageningen -

21/05/2015 08:59 uur

En daar heeft Vodafone alrightecht een punt. Zeker met de roering bij ZIGGO. We moeten immers maar wennen dat zenders niet meer 1 op 1 worden doorgegeven, pakketten uitgekleed worden en als bonus meerdere prijsverhogingen krijgen. Aldus klantenservice. Ik ga graag over naar Vodafone. Nog even en er is glas. Helaas is VDSL geen optie hier qua internetsnelheid. Vodafone snapt in deze dat de keuze bij de klant moet liggen in plaats van infrequent pakketten met onzinnige added's.

Jan Jaap - Assen -

21/05/2015 08:fifty one uur

IPTV is alleen by means of een setupbox te ontvangen... of by way of Apps op je cell of tablet..

Ruud - Den Haag -

21/05/2015 08:37 uur

Klinkt goed! na mijn Ziggo debakel (television werkt na de harmonisering niet goed) ben ik benieuwd of dit een alternatief is. Kan iemand mij zeggen of dit o.k.met cam module waarschijnlijk kan, dus zonder further kastje? Bij andere aanbieders is juist dat altijd een heikel punt heb ik begrepen en het allerliefst wil ik geen additional kastje need dan kan ik internet zo goed bij Ziggo blijven.

Reageer

recent nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten