woensdag 20 mei 2015

Breedband Hollands Kroon maakt abonnementskeuze bekend - GlasVezel.nu

Breedband Hollands Kroon heeft bekend gemaakt uit welke glasvezelabonnementen de inwoners van de gemeente kunnen kiezen, wanneer zij zich inschrijven voor het nieuw aan te leggen glasvezelnetwerk. 

De prijzen lopen van € 47,50 voor een a hundred Mbps cyber web abonnement tot € 64,95 voor een 300 Mbps alles-in-1 abonnement voor internet, telefonie en televisie.

Vorig jaar werd de coöperatie Breedband Hollands Kroon opgericht. De coöperatie wil een glasvezelnetwerk aanleggen in de 22 kernen van de gemeente Hollands Kroon (provincie Noord-Holland). De gemeente telt circa 50.000 inwoners en er zijn veel bedrijven gevestigd. Inmiddels is het vraagbundelingstraject van de coöperatie in volle gang. Voor 13 juli 2015 moet 50% van de huishoudens in de gemeente Hollands Kroon zich hebben ingeschreven om de aanleg van glasvezel te kunnen realiseren.

Met de aanleg van het breedbandnetwerk is naar verwachting een investering van 40 miljoen euro gemoeid. Breedband Hollands Kroon streeft ernaar de helft van dat geld door inwoners van de gemeente bijeen te laten brengen door de uitgifte van obligaties. De andere helft bestaat uit een banklening. 

De coöperatie zet een Breedbandbus in om bekendheid te geven aan het project. De bus doet in de komende weken verschillende plaatsen in het aansluitgebied aan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten