maandag 18 mei 2015

Hilvarenbeek neemt glasvezelnetwerk in gebruik - GlasVezel.nu

Het glasvezelnetwerk in Hilvarenbeek is klaar. Vorige week activeerde CIF op feestelijke wijze de eerste aansluiting.

Hilvarenbeek heeft, mede dankzij de grote inzet van CAS Hilvarenbeek, een glasvezelnetwerk. Op 7 mei 2015 werd de glasvezelaansluiting in de woning van mevrouw Mia Spapens, de voorzitter van CAS Hilvarenbeek, als eerste geactiveerd. Bij de feestelijke handeling waren all rightde directeur van CIF Operator, Bas Hollenberg, wethouder Jan van Doormaal, Massela publish van Caiway en Mike de Leeuw van aannemer Siers Telecom aanwezig.

Op 12 mei 2014 ging de eerste schep in Hilvarenbeek in de grond. Een jaar later zijn ruim 5.300 woningen aangesloten op glasvezel. Door a hundred twenty five mensen werd ruim 195.000 meter geul gegraven en 800.000 meter kabel gelegd, zo laat De Leeuw van Siers Telecom weten. Niet alleen de kern van Hilvarenbeek is voorzien van glasvezel. Omdat 72,9% van de bewoners van het buitengebied zich heeft aangemeld, is okayin het buitengebied glasvezel aangelegd. "Dit is uniek te noemen," zegt Hollenberg. "CIF is hiermee de eerste commerciële partij in Nederland die het buitengebied voorziet een gratis glasvezelaansluiting."

Jan Spapens legt uit dat de feestelijke handeling plaatsvindt op een historische plek. forty five Jaar geleden werd daar het contract getekend met Philips voor de aanleg van het kabelnet. Nu is het de eerste plaats binnen de gemeente waar diensten over glasvezel worden geleverd.

De inwoners van Hilvarenbeek die zijn aangesloten op glasvezel, worden door Caiway geïnformeerd over de mogelijkheden. Aannemer Siers Telecom is deze maand in opdracht van CIF Hilvarenbeek alrightbegonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Diessen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten