donderdag 21 mei 2015

750ste glasvezelaansluiting in Reeuwijk - GlasVezel.nu

De eerste bewoners van Reeuwijk maken gebruik van een glasvezelverbinding. Gisteren realiseerde Stichting Rekam de 750ste aansluiting bij bewoners van de Zoutmansweg in Reeuwijk-Brug.

Het glasvezelnet in Reeuwijk wordt aangelegd door Stichting Rekam (Regionale Kabeltelevisie Midden-Holland). De stichting levert kabeltelevisie en –radio en information superhighway. Het glasvezelnetwerk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met bewonersinitiatief Glasvezel Reeuwijk. Het doel van het bewonersinitiatief is alle woningen, bedrijven en verenigingen in Reeuwijk aan te sluiten op glasvezel. 

Met de aansluiting op het glasvezelnetwerk krijgen de inwoners van Reeuwijk een grotere keuze uit aanbieders van televisie, web en telefonie. Het is de bedoeling dat de keuze uit aanbieders binnenkort nog verder zal worden uitgebreid.

Rekam zal in de komende jaren o.k.de overige woningen aansluiten op het glasvezelnetwerk. Het bestaande netwerk wordt stapsgewijs vervangen door glasvezel. Dit zal zoveel mogelijk gecombineerd worden met werkzaamheden van anderen nutsbedrijven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten