vrijdag 29 mei 2015

800 kilometer glasvezel nodig in Westerveld - RTV Drenthe

DIEVER - Als alle huishoudens in de gemeente Westerveld een aansluiting op het landelijke glasvezelnetwerk krijgen, dan moet er achthonderd kilometer aan nieuw glasvezel worden aangelegd.

De stichting Westerveld op Glas heeft de berekening uit laten voeren. Westerveld is een gemeente met veel oppervlak en relatief weinig inwoners. De afstand vanaf het landelijk netwerk tot de bebouwing is groot.

Geld nodig voor aanleg glasvezelDe stichting wil nog voor de zomervakantie een deel van de inwoners aanschrijven met de vraag of zij gebruik willen maken van het netwerk en belangstelling hebben voor een abonnement. Bovendien wordt de vraag voorgelegd of de inwoners willen investeren in de eigen kabelmaatschappij. Voor de aanleg van de kabel is veel geld nodig.

Op die manier wordt een eigen kabelmaatschappij opgericht, waarvan de inwoners eigenaar zijn.

Niet iedereen tegelijk glasvezelNiet iedereen krijgt de vraag voorgelegd. Westerveld zal in delen worden aangeschreven. Volgens Frank Geukers van de stichting wordt nu gekeken naar de hoogte van het te verwachten abonnementsgeld. "Dat zal marktconform zijn."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten