vrijdag 29 mei 2015

Marktaandeel glasvezel weer gegroeid - GlasVezel.nu

Het aantal breedbandaansluitingen dat via glasvezel loopt is wederom gestegen. Dat blijkt uit een rapport van Telecompaper over de Nederlandse breedbandmarkt.

De totale breedbandmarkt liet in het eerste kwartaal van 2015 een groei van 1,1 % zien. Het aantal breedbandaansluitingen lag eind maart op meer dan 7 miljoen. Veruit het grootste deel van de aansluiting loopt by the use of de kabel. De grootste groei was echter te zien bij glasvezel: het aantal aansluitingen steeg in Q1 met bijna 7 %. Het marktaandeel van glasvezel komt hiermee op bijna 12 %. Het aantal DSL aansluitingen is opnieuw gedaald.

Uit het rapport blijkt all rightdat Ziggo in het eerste kwartaal voor het eerst groter turned into dan KPN op de breedbandmarkt. De fusie met UPC schroefde het marktaandeel op tot forty three,9%. KPN (inclusief Telfort en XS4ALL) komt uit op een marktaandeel van forty,1 %. KPN haalde in het eerste kwartaal wel meer nieuwe breedbandklanten binnen: 35.000 tegenover de 10.000 nieuwe klanten van Ziggo.

Telecompaper verwacht dat het aantal breedbandaansluitingen dit jaar nog zal groeien met 2,3 %. De groei van kabel en glasvezelabonnementen moet hierbij compenseren voor de daling van het aantal DSL-aansluitingen. In de jaren 2016 tot 2019 wordt een jaarlijkse, gemiddelde groei in aansluitingen van 1,9 % verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten