dinsdag 1 september 2015

Glasvezel initiatief Sterk Midden Drenthe voert campagne - GlasVezel.nu

Nu de vakantieperiode achter de rug is, birth de stichting Sterk Midden Drenthe haar glasvezelcampagne weer op. Met verschillende acties wordt de eindsprint ingezet om het benodigde aantal aanmeldingen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk binnen te halen. 

Stichting Marktverkenning Sterk Midden Drenthe wil een glasvezelnetwerk voor de dorpen en de buitengebieden van de gemeente Midden Drenthe. De gemeentelijke werkgroep Glasvezel Midden Drenthe heeft in de afgelopen jaren voorbereidend onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om information superhighway, televisie en telefonie by means of glasvezel mogelijk te maken op het platteland en de industrieterreinen in Midden Drenthe. Vervolgens heeft de Stichting Marktverkenning Sterk Midden Drenthe de opdracht gekregen om een vraagbundeling in de regio op te starten. De provincie Drenthe en de gemeente Midden Drenthe ondersteunen dit traject.

Medio maart van dit jaar is de vraagbundeling gestart. Op dit second staat de zogeheten glasvezel thermometer op forty two,7%. Veel bewoners van bijvoorbeeld Drijber, Witteveen en Spier hebben zich al aangemeld. De drempel is echter nog niet gehaald. Minimaal 65% van de huishoudens in het aansluitgebied moet zich aanmelden om het glasvezelnetwerk te kunnen realiseren. Sterk Midden Drenthe heeft zichzelf tot 15 november 2015 de tijd gegeven om dat percentage te halen.

Om dat mogelijk te maken voert het burgerinitiatief de komende maanden breed campagne. De campagne richt zich nu vooral op de drie Smildes, Nieuw-Balinge en Lieving/Holthe/Makkum, waar circa 30% van de doelgroep woont. Met publicaties in de lokale bladen, presentatieavonden en informatiepakketten probeert Sterk Midden Drenthe de bewoners te interesseren voor glasvezel. okayde industriegebieden van Beilen en Westerbork krijgen de nodige aandacht. Op woensdag 2 september 2015 wordt op de locatie van Betag om 20.00 uur een ondernemersavond georganiseerd (Ossebroeken 1, Beilen). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten