donderdag 3 september 2015

'Aanleg glasvezel Giessenlanden nu écht van start' - Kontakt

HOORNAAR • Met het ondertekenen van de financieringsovereenkomst kan de stichting GiessenlandenNet daadwerkelijk van start met de aanleg van glasvezel voor snel information superhighway in Giessenlanden.

Een hypothecaire lening van ruim zes miljoen euro; daarvoor werden dinsdagmiddag namens de gemeente Giessenlanden en inner most investeerders aan de ene kant en GiessenlandenNet aan de andere kant handtekeningen gezet. "We hopen dat dit het startsein vormt voor het nemen van een voorsprong die we als gemeente niet meer kwijt zullen raken", zei wethouder Teus van Houwelingen.

Hij voerde het woord, maar gaf de credits aan oud-wethouder Jan de Groot: "Hij heeft het voortouw genomen en ervoor gezorgd dat de gemeenteraad hiervoor enthousiast werd." Van Houwelingen hield het kort: "Laten we gaan graven en zorgen ervoor dat de kabels de grond ingaan."

StartWaar de graafmachines als eerste van beginning gaan in Giessenlanden, dat is nog niet bekend. kid Schuijt, voorzi tter van GiessenlandenNet: "Die vraag krijgen we regelmatig, maar daar wordt nog onderzoek naar gedaan. We houden in ieder geval in de gaten waar in de gemeente voor een andere reden graafwerkzaamheden plaatsvinden; daar haken we dan graag bij aan."

De miljoenen die Giessenlandennet web nu te besteden heeft, zijn bestemd voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Tachtig procent is afkomstig van de gemeentelijke overheid, twintig procent van inner most partijen uit Giessenlanden. "We zijn nog lang niet klaar, er is nog veel werk te doen. Maar vanmiddag gaat het assignment echt los. We verwachten dat het aantal aanmeldingen daardoor nog fors zal toenemen, nu inwoners zien dat er echt wat gaat gebeuren."

Dit artikel is geplaatst door:

Geurt Mouthaan

redactiecoördinator / eindredacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten