zaterdag 12 september 2015

Veegactie Glasvezel De Wolden groot succes - hoogeveenschecourant.nl

Echten – De veegactie die de paarse brigade van Glasvezel De Wolden vandaag hield, om de laatste benodigde intentieverklaringen binnen te halen, is een groot succes geworden. Het totaal staat nu op liefst 7.848 intenties.

Dat is honderd meer dan nodig is om verder te gaan op dit traject dat moet leiden naar de aanleg van een glasvezelnetwerk in De Wolden. Er was minimaal 70% van het totaal aantal huishoudens in De Wolden nodig.

Vanuit De Wolden worden very welldorpen als Rogat en IJhorst bediend, alsmede het buurtschap Broekhuizen. Om aan te geven dat ruimhartig met grenzen wordt omgegaan, become het de bedoeling dat Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar zaterdagmiddag in de Wijk op persoonlijke titel iets zou zeggen over de menselijke kant van deze actie. Tichelaar kon echter niet aanwezig zijn in verband met een operatie. De Commissaris woont in De Schiphorst, gemeente Meppel, maar als hij zijn oprit afrijdt, zit hij in De Wolden. 'Als De Wolden glasvezel krijgt en het gebied waar hij woont niet, is de kans dat daar ooit nog een snelle vaste internetverbinding komt erg klein. Daarom heeft het bewonersinitiatief Glasvezel De Wolden vanaf het begin gezegd ruimhartig om te willen gaan met de grensgebieden van de gemeente. Het bewonersinitiatief stelt: geen gemeentelijke grenzen, maar menselijke grenzen.'

De veegactie become bedoeld om de laatste 200 handtekeningen binnen te halen. Het werden er veel meer, tot grote vreugde van de liefst forty five vrijwilligers die verdeeld over vijf busjes door de hele gemeente toerden. Het startsein werd 's morgens gegeven bij de recreatiepark Westerbergen in Echten, even na vier uur werd bij Hoeve Sonneclaer in Fluitenberg de eindstand bekend gemaakt. Dat gebeurde in het bijzijn van gedeputeerde Henk Jumelet. De provincie Drenthe heeft de actie vanuit De Wolden altijd gesteund. 'Wij zijn het grootste initiatief in Drenthe, wij vinden het alrightbelangrijk dat de provincie heeft aangegeven ons zo optimaal mogelijk te zullen helpen', aldus voorzitter Gerhard Kippers.

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten