donderdag 3 september 2015

Ysselsteyn bereidt zich voor op glasvezel - GlasVezel.nu

GlaswebVenray bereidt de toekomstige aanleg van een glasvezelnetwerk in Ysselsteyn (gemeente Venray) voor. Op maandag 24 augustus ging daar de eerste mantelbuis in de grond.

Nog geen glasvezel, maar al wel een mantelbuis voor de hoofdleiding. In Ysselsteyn werd afgelopen maandag de eerste glasvezelbuis ingegraven op het Lovinckplein. Theo Zegers, voorzitter van het dorpsradenoverleg legt uit: "Het Lovinckplein en de Kerkweg worden gerenoveerd. Als GlaswebVenray denken wij vooruit. Om straks niet nog een keer deze wegen open te hoeven breken, is er voor gekozen om daar nu al de buis voor de hoofdleiding te leggen. Zodra in Ysselsteyn glasvezel aangelegd wordt, hoeft hier enkel de glasvezel nog doorheen geschoten te worden."

Foto: Theo Kooter en Sieb Nijsen steken de eerste schop in de grond voor de aanleg van de glasvezelmantelbuis in Ysselsteyn 

Venray telt totaal ruim 20.000 mogelijke aansluitingen. De werkgroep GlaswebVenray wil zowel de kernen als het buitengebied van Venray en de omliggende dorpen voorzien van een glasvezelnetwerk. Enkele maanden geleden concludeerde de werkgroep dat de aanleg van het breedbandnetwerk haalbaar is.

GlaswebVenray start nu met de aanleg van het glasvezelnetwerk, ondanks dat de financiering nog niet volledig rond is. Volgens initiatiefnemer Theo Kooter is dit niet risicovol, omdat inmiddels voor 98% zeker is dat het undertaking doorgaat. Telecom infrabedrijf Spitters werkt nu aan de detailengineering. Zodra deze klaar is, zal bekend worden gemaakt in welke volgorde de dorpen en wijken aangesloten gaan worden. Er zal worden begonnen in de dorpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten