donderdag 27 augustus 2015

Ouders kunnen school gratis glasvezel geven - Telegraaf.nl

De PO-Raad riep vorige week het Rijk, de provincies en gemeenten op snel werk te maken met het aansluiten van alle scholen op glasvezelnetten omdat te veel basisscholen met een slechte internetverbinding kampen. Glasvezelaanbieder FiberNL biedt ouders en schoolpersoneel de mogelijkheid er zelf iets aan te doen.

FiberNL springt op de behoefte aan snel cyber web in door scholen een kosteloze glasvezelverbinding aan te bieden als een minimumaantal ouders of personeelsleden een thuisabonnement bij de issuer afsluit. Het minimumaantal verschilt per school. "We maken op basis van de omvang van de faculty en de mogelijkheden van het lokale glasvezelnetwerk een voorstel. Daarna weet de college wat het minimale aantal thuisabonnementen moet zijn, dat nodig is om ze te voorzien van gratis glasvezel", legt Gaby ter Keurs, commercieel directeur van FiberNL uit.

Volgens de PO-Raad dreigen de komende jaren 900.000 leerlingen verstoken te raken van up to date onderwijs vanwege de slechte internetverbinding op school. Op dit second heeft 59 procent van de basisscholen geen glasvezelverbinding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten