dinsdag 18 augustus 2015

Caiway krijgt concurrentie van Fiber NL - Dichtbij.nl

REGIO  |  24 maart 2015   |   1   |   Door Jeroen Veenstra, Dichtbijredacteur

SCHIEDAM - De afgelopen periode zijn mede door de ondertekeningen van Schiedammers meer dan 5000 handtekeningen opgehaald voor een petitie om de monopolie van kabelexploitant Caiway te doorbreken. De closing date was gisteren. Caiway is nu nog de enige partij die internetdiensten aanbiedt op het zogeheten CIF glasvezelnetwerk waar Schiedam en alrightMaassluis op zijn aangesloten. Fiber NL heeft nu aangegeven dat ze op korte termijn hun diensten aan gaan bieden. De verwachting is dat ze deze zomer al in staat zijn om glasvezeldiensten te leveren in het betreffende gebied. Met de petitie heeft Nederland Kiest Zelf aan nieuwe glasvezelaanbieders aangetoond dat het de moeite loont okaydiensten aan te bieden op het netwerk.

Gaby ter Keurs van Fiber NL: "Dat er zo massaal is gereageerd op de oproep van Nederland Kiest Zelf en onze eigen inventarisatie geeft ons voldoende vertrouwen dat we onze diensten in deze gebieden willen aanbieden. Wij gaan nu kijken wanneer wij kunnen gaan leveren en uiteraard nadenken over een passend aanbod. Ik wil wel alvast toezeggen dat we de inschrijvers bij Nederland Kiest Zelf zullen belonen voor hun steun in de vorm van een exclusieve aanbieding."

Het monopolie van Caiway is met een tweede aanbieder doorbroken, maar het doel is nog niet volledig bereikt. Max Verhoeven, namens Nederland Kiest Zelf: "Het is fantastisch dat we de eerste provider hebben overtuigd om de concurrentie aan te gaan, maar we strijden door om alle glasvezelaanbieders van Nederland aan te sluiten op het netwerk van CIF". Volgens de web-ballot van Nederland Kiest Zelf, waar 10 verschillende aanbieders stemmen kregen, is er duidelijk behoefte aan een gevarieerd aantal aanbieders. Om okayde overige aanbieders te overtuigen, zal de petitie by the use of www.nlkz.nl nog tot 30 april open staan.'' 

Uit een enquête van Nederland Kiest Zelf onder haar volgers blijkt dat KPN en XS4ALL met samen twee derde van alle stemmen op afstand de meest gewilde alternatieven zijn voor Caiway naast glasvezel.

Onlangs ging Nederland Kiest Zelf nog op campagne in Schiedam en Maassluis. Ter plekke werden er ruim 250 handtekeningen binnengehaald.Max Verhoeven turned into aangenaam verrast en deed vervolgens verslag op deze web site dichtbij.nl: "Pas als je met mensen in gesprek gaat merk je hoe erg dit onderwerp leeft. Iedereen is het er mee eens dat het goed zou zijn als er meer concurrentie op het kabel- en het glasvezelnetwerk zou zijn. Zelfs de burgemeester van Maassluis heeft een folder meegenomen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten