zondag 16 augustus 2015

KPN schrapt glasvezel doelstelling - GlasVezel.nu

KPN gaat haar pijlen meer op VDSL en minder op glasvezel richten. De groeidoelstellingen voor het glasvezelnetwerk zijn uit de financiële overzichten geschrapt. Dat schrijft Telecompaper op haar website. 

Volgens Telecompaper blijkt uit de toelichting op de cijfers over Q2 dat KPN eerste prioriteit geeft aan het uitrollen en upgraden van VDSL met technieken als vectoring en pair bonding. Glasvezel wordt alleen uitgerold als dat de meest efficiënte manier is om hogere snelheden (a hundred Mbps +) te kunnen bieden. In tegenstelling tot in het vorige jaar, stelt KPN in de kwartaalrapportage geen doelen voor de uitrol van glasvezel. Kostenbesparing zou de belangrijkste reden zijn voor de keuze om in te zetten op het kopernetwerk en de groeidoelstelling voor glasvezel te schrappen. De kosten van de verbetering van het kopernetwerk door vectoring en pairbonding zijn voor KPN slechts een kwart van de kosten van de aanleg van FTTH.

Het ontbreken van groeidoelstellingen betekent niet dat de uitrol van glasvezel wordt stopgezet. Ondanks de verschuiving in de prioriteiten groeide het aantal door dochter Reggefiber verglaasde huizen in het tweede kwartaal van 2015 met fifty two.000. Het totale aantal 'homes passed' komt hiermee op 2,1 miljoen. Het aantal huishoudens dat gebruik maakt van een aansluiting op glasvezel (homes activated) nam met forty five.000 toe en kwam daarmee op een totaal van 771.000. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten