vrijdag 19 december 2014

VVD Zoeterwoude wil information superhighway by the use of glasvezel voor iedereen - Dichtbij.nl

ZOETERWOUDE - Tijdens de raadsvergadering van 18 december hebben de Zoeterwoudse liberalen een motie ingediend om snel internet via glasvezel voor iedereen mogelijk te maken. In de motie wordt het school opgeroepen druk uit te oefenen op KPN én Ziggo om internet via glasvezel voor iedereen in Zoeterwoude mogelijk te maken. De reden van het indienen van de motie is het feit dat er weliswaar een glasvezelnetwerk ligt in Zoeterwoude maar slechts tot in de wijkcentrales. Het laatste stuk tot in huis gaat nu nog by means of het bekende koperdraadje of coaxkabel.
De VVD wil glasvezelverbindingen tot in huis. Het zgn. fiber-to-the-domestic.

Voor inwoners van de woonkernen Dorp en Rijndijk is er vaak wel 'snel' web beschikbaar, de bewoners van het buitengebied blijven van dit alles verstoken. Zij hebben met een beetje geluk de beschikking over de laagst mogelijke snelheid. Dat moet veranderen. Snel internet is tegenwoordig geen luxe maar eigenlijk noodzaak. Veel diensten worden tegenwoordig digitaal aangeboden en iedereen moet daar gebruik van kunnen maken, o.k.in het buitengebied. Navraag leerde dat als de gemeente daarom vraagt, de betrokken bedrijven haast willen maken met versnelde aansluiting.

Doordat de andere partijen de VVD-motie okayondersteunden werd deze raadsbreed aangenomen. De portefeuillehouder, Dhr. Den Ouden, zegde ...

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 19 december 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten