woensdag 31 december 2014

Breedband Molenwaard wil glasvezel in heel Molenwaard - Kontakt

WIJNGAARDEN • Breedband Molenwaard wil dat er een breedband glasvezelnetwerk komt naar alle woningen en bedrijven in de gemeente Molenwaard. Maandag 19 januari is er een informatieavond.

Breedband Molenwaard legt tijdens de informatieavond de plannen uit maar wil alle aanwezigen vooral inspireren om by the use of een gezamenlijke aanpak te komen tot de aanleg van een breedband glasvezelnetwerk in de hele gemeente. De gemeente Molenwaard ondersteunt het initiatief om te komen tot een collectieve aanpak.

BeperkingenOp dit moment is er in een aantal kernen al glasvezel aangelegd, maar grote delen van de gemeente Molenwaard groeien niet mee in de digitale ontwikkeling. Bedrijven en huishoudens in de kleine kernen en het buitengebied zijn verstoken van een toekomstbestendige breedband voorziening. Gevolg: slechte kwaliteit en vooral de beperkte capaciteit vormen grote beperkingen voor het wonen, leven en werken in de gemeente.

"De wereld van onze communicatie vera ndert zeer snel. Om nu, maar o.k.in de toekomst gebruik te kunnen maken van alle mogelijkheden die cyber web ons biedt, is er steeds meer bandbreedte nodig", legt Evert Blansjaar van Breedband Molenwaard uit.

Te hoogEen breedband glasvezelnetwerk is de oplossing. Blansjaar: "Maar de kleine kernen en buitengebieden zijn voor de grote aanbieders niet interessant genoeg omdat de aanlegkosten te hoog zijn."

Breedband Molenwaard wil daarom de mogelijkheden onderzoeken om tóch information superhighway naar de polder te krijgen. Zodat alle inwoners, bedrijven en instellingen (zoals scholen en zorgcentra) in de kernen en daarbuiten de kans krijgen om te profiteren van glasvezel.

InformatieavondDe informatieavond van maandag 19 januari delivery om 19:30 uur in 't Wingerds hof aan de Dorpsstraat 31 in Wijngaarden. Alle belangstellenden zijn welkom.

Dit artikel is geplaatst door:

Marijke Verhoef

coördinator special items (magazines, etc.) en redacteur Het Kontakt editie Alblasserwaard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten