zondag 28 december 2014

Spoedig glasvezel in deel Oirschot - Eindhovens Dagblad

OIRSCHOT - Meer dan 300 huishoudens in het buitengebied tussen Oirschot en Boxtel hebben binnen 1 jaar een glasvezelaansluiting.

Dat zegt Jan van Kemenade, namens de organisatie Glasvezel Boxtel-Oirschot die zich daar hard voor heeft gemaakt. Om precies te zijn heeft 93 procent van de 355 gezinnen zich geconformeerd aan de voorwaarden die Glasvezel Boxtel-Oirschot heeft gepresenteerd.

"Dat houdt in dat wij geen aansluitkosten vragen, maar alleen een maandelijkse abonnementsprijs van 67 euro per maand. Daarvoor wordt dan telefonie, televisie en web geleverd", vertelt Van Kemenade. Glasvezel Boxtel-Oirschot heeft gesproken met enkele suppliers die de service zullen gaan verlenen. Welke dat zijn, wil Van Kemenade nog niet zeggen. "Dat is nog niet helemaal rond. Feit is wel dat we het aantal suppliers op dit second beperkt willen houden zodat mensen niet overspoeld worden met aanbiedingen."

Gelukt

Ondernemer Peter Oomen is bewoner van het buitengebied – dat grofweg bij Lennisheuvel, Kampina Oude Grintweg en Spoordonk ligt – en kan volgens Van Kemenade gezien worden als de initiatiefnemer van de glasvezelaansluitingen. Oomen zag een kans toen het elektriciteitsnet naar Boxtel toe werd uitgebreid en er in het gebied gegraven werd. "Dat heeft er wel om gespannen, maar het is gelukt", kijkt Van Kemenade terug. In totaal komt er op het traject van bijna negen kilometer zo'n vijf aftakkingen van de buis die er nu al is gelegd. Die aftakkingen voorzien de circa 300 huishoudens van een snelle verbinding. "Het changed into duidelijk dat er iets moest gebeuren. Je hoort dat kinderen naar vriendjes in Boxtel moeten om een simpele, kleine bijlage door te mailen naar college bijvoorbeeld. Dat is echt niet meer van deze tijd nee."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten