woensdag 24 december 2014

OPINIE: TVEllef over glasvezelnet - Dichtbij.nl

REGIO  |  30 september 2014   |   reageer   |   Door onze verslaggever

ROERMOND - Reggefiber gaat van delivery met de aanleg van glasvezel in Swalmen. Wanneer de schop precies de grond in gaat is nog niet bekend, maar zeker is nu dat de glasvezel uitrol van de gemeente Roermond in het dorp Swalmen gaat beginnen. Met glasvezel is sneller internet mogelijk en is er ruimte voor andere tv aanbieders. Die hebben echter niet TVEllef en andere regionale en lokale omroepen in hun pakket. Wees dus op je hoede, voor je in zee gaat met een aanbieder. 

Eerdere plannen om in de gemeente Beesel glasvezel aan te leggen strandden omdat er te weinig vraag was. Reggefiber is echter nu van die strategie afgestapt en gaat niet eerst onderzoeken hoeveel vraag er is naar 'glas' in Swalmen. Eerder al sloot Reggefiber een intentie overeenkomst met de gemeente Roermond. 

Olaf Simons van TVEllef is sceptisch over de manier waarop de aanbieders het glasvezel aan de man proberen te brengen: "Het ligt in de lijn der verwachting dat de glasvezel aanbieders nu alrightin Swalmen een agressieve campagne gaan voeren. Veel mensen weten echter niet dat ze met het opzeggen van hun Ziggo television abonnement veel populaire zenders kwijtraken. Verkopers vertellen dat er niet bij. Het is daarom verstandiger om, als je dat persé wilt, alleen web af te sluiten en de tv gewoon by the use of Ziggo te laten lopen."

"De normale huis-, tuin- en keukeninternetter heeft glasvezel helemaal niet nodig. Veel mensen in omliggende gebieden hebben echter vooral spijt dat ze hun tv abonnement hebben gewijzigd. Ze hebben dan bijvoorbeeld wel nog Omroep Zeeland of Flevoland, maar geen tv Limburg of TVEllef meer."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten