dinsdag 23 december 2014

Inschrijftermijn glasvezelnetwerk buitengebied Alkmaar verlengd - GlasVezel.nu

Breedband Alkmaar-Buiten verlengt de inschrijftermijn voor het beoogde glasvezelnetwerk met drie maanden. Op dit moment is de drempel van 50% nog niet gehaald. 

Bewonersinitiatief Breedband Alkmaar-Buiten streeft naar de aanleg van een coöperatief glasvezelnetwerk waarop alle woningen, instellingen en bedrijven in Schermer en Graft-De Rijp kunnen worden aangesloten. De aanleg kan alleen doorgang vinden wanneer 50% van alle huishoudens meedoet en zich aansluit bij de coöperatie. In de afgelopen maanden hebben vooral de bewoners van de kleine kernen en het buitengebied zich op grote schaal ingeschreven als abonnee voor het nieuwe glasvezelnetwerk. De doelstelling van 50% werd echter nog niet gehaald.

Toch is er tevredenheid bij de initiatiefgroep Breedband Alkmaar-Buiten tijdens de kerstborrel. Voorzitter van de Raad van Beheer, Hans Verdwaald: "Alles wijst erop dat we zeker voor de kleine kernen en het buitengebied dit wel kunnen gaan halen. Breedband Alkmaar-Buiten gaat de komende maanden door met haar acties." De inschrijfperiode is nu met drie maanden verlengd. Geïnteresseerden kunnen kiezen uit abonnementen van de suppliers Fiber, Plinq en TriNed. Voor de zakelijke markt biedt Breedband Alkmaar-Buiten maatwerk in samenwerking met haar suppliers. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten